![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was pytanie, Microsoft nie chce mi odpowiedzieć i każe czekać na oficjalne info.
A ja chciałbym się dowiedzieć, może wiecie, albo nawet jesteście wstanie podać linki gdzie pisze cokolwiek więcej poza microsoftowym bełkotem, albo komentarzami nic niewnoszącymi. Ja osobiście(zawsze to robie przed nowym wydaniem), mocno się napaliłem na viste. Prawdopodobnie, jak przy każdej wersji od 3.11 rozczaruje się . Vista będzie jak polskie gry komputerowe (zacofane i ze strasznymi wymaganiami). Ale to są moje podejrzenia, może macie jakieś info. (kurde pamiętam jak rozbudowałem swój komputer z 2mb ramu do 8 a potem 32 żeby 95 ładnie chodził ). // Poprawiłem - jeżeli dalej są to już wina Worda nie moja:P każe - kazać a nie karze - karać - DeyV Ten post edytował DeyV 17.03.2006, 18:20:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-> sztos
tak jest (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) siedze w makach od lat, jak rowniez w PC programuje oba systemy tez od dlugiego juz czasu (dluzej maki z natury sytuacji) ->Wykrywacz no coz mi pozostaje ci napisac uwierz.. tak poprostu jest. Ale nie twierdzilem i nie twierdze ze chodzi zawsze super i szybko tego typu dzialanie programow (w starych i nowych). Z doswiadczenia wiem ze poprostu chodza. Nawet na tych znacznie starszych. To glownie zaleta skladowych systemu odpowiedzialnych za grafike i ogolnie wykorzystywanych w programowaniu. Te procesory sa naprawde w stanie zdzialac wiele - mam nadzieje ze Intel w najnowszej generacji nie spieprzy tego a zapowiada sie ze na szczescie nie. Swego czasu mialem kilka gierek na dawnym G3 (a to DWIE generacje nizej niz to co mam choc moze z technicznego punktu widzenia powiedzialbym ze wiecej), dzialay, dalo sie pograc, ale jednak wolno. W kazdym razie odpalaly i bylo okay. Teraz majac nowszy sprzet odpalam to samo i dziala oczywiscie efektywniej. Ale jest to jakby spojne. Sa oczywiscie aplikacje wymagajace i te nie chodza wszedzie - nia ma cudow. CHocby Adobe CS - ale to normalne, obsluguje je nowy silniczek graficzny dostepny w pelni dopiero pod iksem. Najlepiej w takiej sytuacji gdzies to poprostu zobaczyc i pobawic sie tym komputerem - a w dzisiejszych czasach generacji makow - najwazniejsze.. systemem! bo w drugiej kolejnosci idzie sprzet, ktory ma wiele extra wynalazkow ktore jak znam juz zycie, w swiecie pece bedzie rewelacja za 2 lata... tak jak wspominane tu kwestie ulatwien instalacji, i bajery "na kolkach". Najgorsze jest to ze fakt! malo znane komputery i systemy to nie kazdy wie... ale to juz bylo! Masz racje w wielu kwestiach. Rynek zdobyto dzieki cenie - co wiecej bo byc moze tego, wazniejszego nie uwzgledniasz: dzieki tak zwanej licencji. Peceta kazdy zlozy i jakos to pochodzi, czasem dobrze, czasem super a czasem fatalnie. Maki sa tylko firmowe. I zawsze chodza perfekcyjnie w swojej kategorii (rozgraniczam bo jest roznica miedzy dzisiejszymi makami a generacja G3 czy G4). Tutaj placi sie za jakosc i renome (jak z samochodami). Kiedys aple sprobowalo akcji uwolnienia licencji. Powstawaly klony - rowniez w Polsce. No ale co tu duzo mowic - kicha totalna. Zaczely sie problemy rodem z blaszaka. W dzisiejszych czasach - podkreslam! moim zdaniem - kupowanie sprzetu czy wyposazenia powyzej 3 tys zl jest bezcelowe. Mozna brac na korzystne raty i wogole bo konkurencja w tej kwestii zrobila swoje. Wybacz, ale nawet jesli jako przecietny polak mialbym do wyboru kupic poloneza, fiata czy inne tałatajstwo - wszedlbym w raty i kupil toyote czy inne lepsze - to logiczne. To samo z komputerem. Pracuje na nim, bawie sie, gram, ma chodzic u mnie 24h i nie chce slyszec o pierdolach techniczno-serwisowych w stosunku do narzedzia/zabawki (choc to ostatnie zadko!). Tak samo jak z samochodem. Nie interesuje mnie detal. Ma byc bezpiecznie. W pracy od poczatku serii G na makach nigdy sie nie zawiodlem, nigdy nie tracilem danych i nigdy nie mialem problemow z systemem, przenoszeniem danych itd. Teraz wiele aple uproscilo i wiele - co ciekawe - na maki jest za darmo, bo juz wydales na komputer (chodzi o fajen mozliwosci systemu i rozszerzanie go). Tutaj jak dopakuje cosik nie pojawia mi sie lampka w glowie jak przy blaszaku co to i gdzie to mi sie wpieprzy w system by to pozniej usunac i czy nie narobi syfu. A wierz mi cholernie wiele zainstalowalem i mieszalem juz w systemie i programach. Nic sie nie dzieje. Uparty moglby zrobic syf i naprawde rozpiepszyc iksa i maka by udowodnic ze sie da i wcale to nie taki fajny i rewelacyjny komp - ale przeciez mozna zastosowac takie rozwiazania jak tego czubka ktory napisal wspomniany wyzej artykul i zaczac zrzucac komputery z wysokosci, ale to chyba nie o to chodzi bo samochody tez daje sie zrzucic... ze skarpy nawet! (gwoli zcislosci - moj mak spadl raz z wysokosci prawie 1 metra, okazalo sie ze tylko jeden z procesorow sie wysunal i nic sie wiecej nie stalo, troche serwes z tym walczyl ale nikomu nie przyszlo do glowy ze cos sie moze poluzowac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Mozesz sie ciepac i rzucac ze twoj blaszak ktorego dluuuuugo nie wymieniales - swoja droga wspolczuje, bo chyba nie za bardzo korzystasz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) sorki, wybacz, przepraszam drobna uszczypliwosc.. wynagrodze piwem moze kiedys (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) -> jest stabilny i wiele potrafi i wogole. Fajnie. Gratuluje. Wiesz wiecej niz Gates - wierz mi! pare lat temu przyznal w TV ze w domu ma Maka. Mam znajoma, dobra znajoma, ktora rowniez doskonale skonfigurowala peceta i chodzi znakomicie, w pocie czola dobierala plyte, karty i takie tam. Jest zadowolona, choc wieeeele jej brakuje z iksa i wie o tym ale tak jak mowiles- nie ma kasy (nie ukrywam ze mysli o ratach bo juz moze). Caly pic polega na tym ze w makach masz to juz w sklepie, lub na allegro jak dobrze trafisz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) a wlasnie tak byc powinno. Rany chyba zoribc pora portal w php na przyklad w celach koedukacyjnych i forumiastych wlasnie PC und Macintosh. A i dodajac apropo gier wiesz (wiecie) naleze do grona ludzi ktorzy uznaja jedna zasade - "takie kompy to praca i kasa, maja pomoc zarobic na zycie i jest git! komputer ma sie zwrocic! a do zabawy wystarczy playstation 2" (teraz PS2 potem moze PS3), zwyczajnie mam tak wiele na PS relaksu ze to mi nie zawraca juz glowy by miec na komputerze - tez zarobilem na maku na nią. Choc w Diablo, DS czy wiele innych ciagle pogrywam bo wygodniej ze wzgledu na siec. Zakladanie ciagle ze tansze wygodniej czy lepiej jest bez sensu tak robia u nas kolejne rzady, partie i inne takie a rynek sie nie rusza po co to komu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:33 |