![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2004 Skąd: Suwałki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym stworzyć skrypt galerii (dla jpg, gif, png, jpeg). Chciałbym aby obrazki, np: z katalogu images wyświetlać w rozmiarach 100x100 (dopiero po kliknięciu na "miniaturkę" zdjęcie otwierałoby się w "realnym" rozmiarze). Proszę powiedzieć mi jakich funkcji należy użyć. Potem postaram się zaprezentować swoje wypociny. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bronx @ 2006-04-05 12:04:03) proponowałbym jednak korzystać z mojego sposobu (troche będziesz musiał przerobić tylko skrypt). A to dlatego, że on tworzy miniaturkę w locie, a co za tym idzie nie musisz zaśmiecać serwera dwoma plikami (i dużym i miniaturką) To jedna z większych głupot jakie kiedykolwiek czytałem. Proponuję pomiar czasu wykonywania się skryptu przy powiedzmy 20 miniaturkach robionych w locie. Miniaturyzacja zdjęć to operacja czaso- i pamięciochłonna. Należy umieszczać miniaturki na serwerze ponieważ są nie zajmują dużo miejsca a ich generacja nie obciąża serwera (1 raz pomniejszasz i masz spokój). Ten post edytował luinnar 5.04.2006, 15:15:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:49 |