![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powiedzcie czemu? jakie sa jego zalety, jakie wady, do czego się go uzywa?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja osobiscie dalej nie widze i nie mam potrzeby uzywania XML'a i zgadzam sie z kurtz'em w 100%... moje uzasadnienie:
zalozenie: [list] [*]odczytywanie z pliku danych [*]wczytywanie ich do osobnych tablic [*]wyswietlanie ich w predefiniowany sposob na stronie [list] [XML] rozwiazanie: [list] [*]utworzenie pliku XML z danymi / poprawna i zawila skladnia [*]skonstuowanie parser'a / skomplikowane [list] [TXT] rozwiazanie: [list]utworzenie pliku TXT z danymi / np. tablica od nowego wiersza [*]skonstuowanie "parser'a" / bradzo proste / odczytanie za pomoca kilku prostych funkcji nowej lini, a nastepnie zapisanie jej do osobnej tablicy i wuprintowanie na stronie.[list] wedlug mojej skromnej opini sposob drugi jest o wiele lepsiejszy niz kozystanie z XML'a - szybszy, prostszy i wygodniejszy... @seth dokladnie tak jak piszesz, template'y to tez wyjscie :wink: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:09 |