![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was pytanie, Microsoft nie chce mi odpowiedzieć i każe czekać na oficjalne info.
A ja chciałbym się dowiedzieć, może wiecie, albo nawet jesteście wstanie podać linki gdzie pisze cokolwiek więcej poza microsoftowym bełkotem, albo komentarzami nic niewnoszącymi. Ja osobiście(zawsze to robie przed nowym wydaniem), mocno się napaliłem na viste. Prawdopodobnie, jak przy każdej wersji od 3.11 rozczaruje się . Vista będzie jak polskie gry komputerowe (zacofane i ze strasznymi wymaganiami). Ale to są moje podejrzenia, może macie jakieś info. (kurde pamiętam jak rozbudowałem swój komputer z 2mb ramu do 8 a potem 32 żeby 95 ładnie chodził ). // Poprawiłem - jeżeli dalej są to już wina Worda nie moja:P każe - kazać a nie karze - karać - DeyV Ten post edytował DeyV 17.03.2006, 18:20:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@macdavido: Masz zupełną rację. W Liceum akurat po moim odejściu pojawiła się pracownia z MAC'ami. Byłem zachwycony pomimo spedzenia przy nich zaledwie kilku godzin.
ALE Info ze strony apple: Power Mac G5 Dual 2GHz w najtańszej wersji to 1999 dolców (wraz z OS'em) = 6 480,1583 PLN (dzisiejszy kurs) Mac mini 1.5GHz Intel Core Solo w najtańszej wersji to 599 dolców (wraz z OS'em) = 1 941,7783 PLN (dzisiejszy kurs) Tyle ze ten Mac mini jest bez myszki i klawiatury, 60 GB HDD (SATA), oba bez monitorów. na http://www.apple.com.pl/ Mac mini za 1699 zł (ale 1,25 GHz) i ogólnie ceny sa wyższe niż na stronach po angielsku, albo coś mnie oczy szfankujom. Za 1700 zł, mogę mieć naprawdę fajnego (nie mówię o wypasionych) peceta z dokładnie tym hardware'm który chcę. Dokładam kolejne 350 zł i mam XP Home. I do tego mam wiekszą swobodę w wyborze softu. (wcale nie twierdzę że to co oferuje Mac by mi nie wystarczało) Nie wiem jak dla was ale dla mnie cena komputera ma ogromne znaczenie. Jesli chodzi zaś o cenę Visty to ma się ona kształtować na tym samym poziomie jak XP w chwili obecnej. Nie wiem też jak to jest z polonizacją Mac OS'a, czy tygrysek jest po polsku w całości? (wiem że XP, ma kilka takich baboli tłumaczeniowych że można z krzesła spaść (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) ale ogólnie nie jest źle). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:55 |