![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was pytanie, Microsoft nie chce mi odpowiedzieć i każe czekać na oficjalne info.
A ja chciałbym się dowiedzieć, może wiecie, albo nawet jesteście wstanie podać linki gdzie pisze cokolwiek więcej poza microsoftowym bełkotem, albo komentarzami nic niewnoszącymi. Ja osobiście(zawsze to robie przed nowym wydaniem), mocno się napaliłem na viste. Prawdopodobnie, jak przy każdej wersji od 3.11 rozczaruje się . Vista będzie jak polskie gry komputerowe (zacofane i ze strasznymi wymaganiami). Ale to są moje podejrzenia, może macie jakieś info. (kurde pamiętam jak rozbudowałem swój komputer z 2mb ramu do 8 a potem 32 żeby 95 ładnie chodził ). // Poprawiłem - jeżeli dalej są to już wina Worda nie moja:P każe - kazać a nie karze - karać - DeyV Ten post edytował DeyV 17.03.2006, 18:20:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh no to i ja to tych niestety wybaczcie kijowych wywodow sie wlacze, jak pozniej znajde czas na dalsze to dodam bo byc moze spowoduje burze.
Wybaczcie ale nie ma takiej mozliwosci aby Vista czy cokolwiek wymysli ta amatorska firma - choc z glowa do marketingu w postaci wiadomej osoby - podbila rynek juz i tak podbity wsrod blaszakow (wyboru nie macie). Przeciez i tak sie to sprzeda i bedzie dobrze ale nie ma co sie ludzic, ze nagle M$ stworzy cos znakomitego i swiat bedzie szczesliwy. Taki system juz powstal i funkcjonuje od kilku lat. A M$ jako klasyczny zlodziej i powielacz pomyslow obcych, absolutnie tutaj nie zablysnie! Przy systemie operacyjnym pod Macintoshe, na ktorych pracuje i bawie sie od lat, gram w te same gry co pod blacha, mam te same narzedzia a wrecz lepsze (przyklad pierwszy z polki: Adobe CS zwalonego pod winda a normalna pod Tigerem na Makach - od poczatkow powstania zawodowe doswiadczenia), pracuje spokojnie bez zawieszen od miesiecy nie da sie pokonac kolejna kicha jaka funduje naiwnym - nie obrazcie sie - uzytkownikom M$... wiem wyboru na razie nie macie. Tiger jest tak niesamowicie stabilnym i intuicyjnym systemem unixowym dla ludzi ze byc moze nie wielu z was zdaje sobie sprawe jak bardzo. Nie mowie tego z pozycji niby fanatyka makow i nie chce tu absolutnie wywolywac wojny co lepsze co gorsze. W pracy robie na blaszakach swietnie wypasionych i czasem jest dobrze ale ni ma sie to jak do pracy pod iksami, w super krytycznie stabilbym srodowisku. Pewnie nie uwierzycie ale od miesiecy maka juz nie restartowalem, choc gram, instaluje to i owo, wywalam co tam mi nie pasuje, programuje w roznych jezykach i czasem wrecz rozrabiam. Nie ma sytuacji z ktorej by nie dalo sie wybrnac bezpiecznie. W ciagu ponad roku od kad na tym siedze zdazyly sie 4 wpadki powazne ale to juz moja wina. Nie ludzcie sie ze zmieni sie cos od Visty. M$ tego nie potrafi a doswiadczenia zebrane w zespole Apple i lata poswiecone na testy i prace nad jadrem nie bardzo da sie juz dogonic. Nie w tej technologii jaka reprezentuje soba dzisiejsze i przyszle Windows. Cos wiecej? Jak mi nie pasuje na troche przy mocy tych poteznych maszyn odpalam sobie winde, a czemu nie. Nigdy nie zarwie i nigdy nie ma chorego i wrecz juz karygodnego Braku Odpowiedzi. To jest wlasciwa nazwa windy "Brak Odpowiedzi!". Nie trujcie plis konfiguracjami, bajerami w trybie tekstowym i nie wiadomo czym jeszcze aby udowodnic ze M$ tez moze byc git i stabilne... mam to bez tego w Tigerze, a pracujac w firmie na tandecie przy ktorej i ja nie mam wyboru bo szef kocha windows krew mnie zalewa i bedzie zalewac od niestabilnosci, powolnosci i beznadzieji wsadzonej w wypchany i przeladowany system jakim wlasnie jest M$. Vista tego nie zmieni. Widac to po przykladach Office, gdzie M$ pakuje kupe szajsu a soft coraz gorzej chodzi, coraz wiecej wymaga a niedlugo nie wiadomo co jeszcze bedzie potrzebne by glupi edytor tekstu wymagal poterznego procka chlodzonego juz niedlugo helem. Nie podam tu wynikow porownan z zycia szybkosci bo po co. To naprawde o generacje wyzsza technologia, koncepcja obslugi grafiki, procesora, pamieci i wogole urzadzen wejscia-wyjscia a szyna przysylajaca na wielu poziomach sygnal - tak, dokladnie jak na siliconach - dopelnia calosci. Tu system nie ma prawa zarwac powaznie pracy, nawet przy malym ramie jaki posiadam (chwilowo) i przy wielu aplikacjach przy ktorych musze dzialac jednoczesnie. Jesli macie pytania to na lamach forum wlacze sie w dyskusje jak pracy bedzie mniej. Teraz mnie zjezylo wasze podejscie i potencjalne ah oh do M$ wiec dopisalem cos po nocy. Piszcie ewentualnie wiadomosci to postaram sie po nockach strescic co nieco i odpisac. Ale oczywiscie forum w miare mozliwosci rowniez. Klania sie programista multisystemowy i uzytkownik obu od wielu lat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 22:42 |