![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwa pytanka dotyczące sesji:
1. dlaczego nie mogę odczytać wartości zapisanej w zmiennej sesji? Nie ma znaczenia jak się odwołuję: $zmienna, $HTTP_SESSION_VARS, $_SESSION - tak czy tak wartość jest niedostępna, mimo, że jest zapisana poprawnie (sprawdziłem w pliku sesji). 2. Na ile bezpieczne są sesje? Czy jest możliwość aby ktoś mógł przechwyić dane? Bo logując użytkownika chcę mu zapisać numer otrzymany przez SMSa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Cytat 1/ php na c:php
hmhmhm
2/ php.ini w c:windows (choc wolałbym w c:php - jak to zrobić) Prawa do katalogów są OK. musze przyznac - bardzo dziwne ostatnie pomysly to: 1) sprawdz czy w phpinfo() jest rzeczywiscie sciezka do katalogu ktory istnieje - powinno byc oczywiscie to samo co wpisales w php.ini a ten katalog powinien isniec. 2) odpal skrypt z sesjami i odswiez go pozadnie. jesli nadal beda jakies klopoty mow - bedziemy myslec dalej. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:55 |