![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was pytanie, Microsoft nie chce mi odpowiedzieć i każe czekać na oficjalne info.
A ja chciałbym się dowiedzieć, może wiecie, albo nawet jesteście wstanie podać linki gdzie pisze cokolwiek więcej poza microsoftowym bełkotem, albo komentarzami nic niewnoszącymi. Ja osobiście(zawsze to robie przed nowym wydaniem), mocno się napaliłem na viste. Prawdopodobnie, jak przy każdej wersji od 3.11 rozczaruje się . Vista będzie jak polskie gry komputerowe (zacofane i ze strasznymi wymaganiami). Ale to są moje podejrzenia, może macie jakieś info. (kurde pamiętam jak rozbudowałem swój komputer z 2mb ramu do 8 a potem 32 żeby 95 ładnie chodził ). // Poprawiłem - jeżeli dalej są to już wina Worda nie moja:P każe - kazać a nie karze - karać - DeyV Ten post edytował DeyV 17.03.2006, 18:20:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli się nie mylę to wszystkie te wodotryski będzie można powylączać Ikomp będzie chodził całkiem szybko (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Wystarczy porownać XP z Luną i wodotryskami a XP bez tego, różnice na słabszym kompie widać gołym okiem.
Może to kogoś zdziwi ale dla np. pIII 650 + 64 MB RAM'u XP jest dużo lepszym OS'em niż w98, wystarczy mieć trochę "podstawowej" wiedzy o konfiguracji tegoż windowsa. Podobnie będzie zapewne z Vistą. To co mnie cieszy to nowy podsystem graficzny, wykorzystujacy "pełnię" możliwości kart graficznych. Nie wiem jak wy ale ja mam ladnie pomalowane ściany domu, na nich obrazki i zdjęcia, nawet kalendarz, na oknie mam kwiatki dwa. Meble to też nie jakieś zbite grubymi gwozdziami dechy tylko... porządne i ładne meble. Tak samo z kompem. Jeżeli mój windows może wygladać ladnie i nie potrzeba do tego programow typu "Windows Blinds" toja bardzo chętnie to poproszę. Ładny Windows zaspokoi część (niewielką, ale jednak) potrzeb estetycznych. A nowy system plików? Nie od razu, ale jednak... Będzie bliższy SQL'owej bazie danych niż "zwykłemu" systemowi plików typu FAT. Po pierwsze o wiele krótszy czas wyszukiwania informacji na danej partycji/dysku, po drógie szybszy czas dostepu dzięki "defragmentacji" w tle. Do tego "Monad", nie wiem czy od razu, czy jako osobny dodatek po jakimś czasie. "Monad" to nowa powłoka tekstowa. Czemu się ciesze? Bo wreszcie jak wklepię "ls" to nie dostaję komunikatu, że coś mi się pochrzeniło bo miałem "dir" wklepać... ale "ls" to nic w porównaniu z potęgą "Monada", ot taki Bash dla Windowsa. Może porównanie do Basha to lekka przesada, ale z drógiej strony windows nie potrzebuje całego Bash'a (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Oczywiście wszystko z powyższych można uzyskać już dziś na 2k/XP/2k3 ale potrzebne są do tego dodatkowe narzędzia/aplikacje. W Viście będziesz mial to od razu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 14:49 |