Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [css]Div
Kuziu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Na początek pytanie czy naprawde zaleca się stosowanie DIV'ów zamiast tabel ?

Drugie pytanie konkretnie o div'y

1. <div>
  2. <div style="float:left; display:inline; background-color:#009900;"><p style="margin:0px;">tekst</p></div>
  3. <div style="float:left; display:inline; background-color:#CC0000;"><p style="margin:0px;">drugi<br />asd</p></div>
  4. </div>

Daje to efekt taki

(IMG:http://kuziu.dmkproject.pl/work/div.gif)

Moje pytanie jak zrobić by lewy dostosowywał swą wysokość do prawego ?

Chodzi mi o to ze tekst w prawym będzie zmiennej długości i chciałbym aby lewy sie do niego dostosowaywał.

Gdy dam 100% to rozszerza się na całe okno =[
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Kuziu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dowód że czytałem - i tu właśnie jest mowa o tych trickach o których piszę a o których mówisz że nie czytałem =[ a czytałem =[

To po 1 bo czytałem i to nie 1 a z 20 tych linków które były pod adresem który podałeś.

Jedne traktowały o tym jak oszukać przeglądarke i nadać 20000 px i -20000 maringa by zrozumiały o co mi chodzi a drugie dawały w każdym divie kolejnego... co mnożyło ich ilość zamiast 3 miałęm 6 zamiast 8 - 16 ... Prosze nie mów że nie czytałem bo czytałem....

A to chyba nie jest wyjście ... przejśćie z tabel które są niby złe ... na DIV'y z którymi są problemy... Dlatego właśnie pytam

Wiedziałbym jak, nie pytałbym, nie wiem pytam.

Pytałem też kumpla. Bo to on właśnie powiedział mi że tabel raczej do dostosowywania layoutu nie powinienem uzywać. Ale nie wytłumaczył jak mam zrobić rozciągane tabele ... sam miał stronke w której wygląd jest wiecznie taki sam ... a jak zmieniany to przez niego a nie przez kogokolwiek kto może rozciągnąć stronkę

Ten post edytował Kuziu 28.03.2006, 00:04:41
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:32