![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na początek pytanie czy naprawde zaleca się stosowanie DIV'ów zamiast tabel ? Drugie pytanie konkretnie o div'y Daje to efekt taki (IMG:http://kuziu.dmkproject.pl/work/div.gif) Moje pytanie jak zrobić by lewy dostosowywał swą wysokość do prawego ? Chodzi mi o to ze tekst w prawym będzie zmiennej długości i chciałbym aby lewy sie do niego dostosowaywał. Gdy dam 100% to rozszerza się na całe okno =[ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozatym, odpowiedz sobie na to dla kogo są strony. Dla internautów, czyli jeżeli strona np bedzie sie za długo ładować to poprostu ją opuści. Tak samo jak kolega wyżej podał strona powinna wygladac we wszystkich(badz w 90%) urzadzen/przegladarkach tak samo. Czyli nie ze na PC bedzie wygladac ok, a np na Palmtopach sie rozleci całkowicie, i nie zapoinająć np o niepełnosprawnych osobach. Mogę stwierdzić, iż techniki hybrydowe(tabele+css) = zgodność wstecz, natomiast układy oparte na xhtml+css = zgodność w przód.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:18 |