![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Co poleciacie pod php 5 jako abstrakcyjną warstwę bazy danych: AdoDB czy Creole?
Największą zaletą Creole jest to, że w całości została napisana w PHP5 - ładnie obiektowo, z interfejsami, wyjątkami, itp. Natomiast AdoDB ma cache'owanie zapytań i chyba żadnego atutu więcej... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat z tego co wiem to PHP5 ma wlasny obiekt do obslugi baz danych... Tak, PEAR::DB i PEAR::MDB. Ale wolałbym jakąś abstrakcyjną warstę na PDO. Cytat co creole sa modyfikacje pozwalajace uzywac cache, a adodb jest dosyc stara biblioteka, ale dzieki temu jest tez bardzo rozbudowana... wybor zalezy od tego co Ci dokladnie potrzeba. Potrzebuję wydajnej, szybkiej i najlepiej napisanej w PHP5 abstrakcji wartwy interfejsu bazy danych do podstawowych zapytań obsługującą transakcje oraz keszowanie zapytań. hwao, mam ogromną prośbę: podaj mi link do wersji Creole z cache. Ten post edytował eMartio 27.03.2006, 17:37:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:16 |