![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos moze wie, co sie stalo z projektem POLSPAM.ORG :?:
Projekt mial sluzyc zapobieganiu spamowi (publikowal listy spamerow, ...), ale niestety zniknal z webu. Czy ktos z was zna moze cos sprawdzonego i podobnego :?: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a treaz pytanie.. ile dziennie dostajecie niechcianej poczty?
ja w tej chwili srednio 3/na dzien... Szczęściarz .... Ja rano wymiatam od dwudziestu do trzydziestu karaluchów. (i nie mam darmowego konta, lecz komercyjne. Podobno jest na nim ochrona antyspamowa - skuteczna jak cholera (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) .. Cytat Moze najlepszym rozwiazaniem byla by mozliwosc tworzenia na serverach pocztowych list osob od ktorch chcmy otrzymywac maile ?
Zdobycie takiej listy, to dopiero byłaby gratka dla spamerów !! Cytat postepowanie polspam.org napewne uniemozliwi powstawanie podobnych baz danych w przyszlosci (wyzadzili szkode i to ogromna)...
... Nalezy opracowac sposob na zbieranie danych o adresach z ktorych wychodzi spam jak i o adresach z ktorych spamu napewno nie otrzymamy. Zastanawiam sie jak to osiagnac aby taka baza danych miala racje bytu. I aby taka baza mogła być z czystym sumieniem rozpowszechniona. A może coś na kształt śp. Napstera ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 11:12 |