![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Poszukuję prostego, polskojęzycznego skryptu php do zabezpieczenia strony php hasłem, nie jestem biegły w tych sprawach i dlatego dobrze by było, ażeby skrypt był dokładnie opisany i żeby nie używał bazy danych. Wiem że to duże wymagania, ale inaczej chyba sobie nie poradzę. Próbowałem już z różnymi skryptami i ciągle staję w tym samym miejscu. Jest formularz, ale nie wiem co zrobić, żeby hasło było czytane. Gdzie co się zapisuje? Oto przykład:
Wpisałem logi i hasło i jest ok. , dalej: Crazypass ------------------------------------------------------------------------- Hasło na stronie z efektem. ------------------------------------------------------------------------- Jeśli użytkownik wprowadzi błędne hasło czeka go ciekawy efekt. Ustaw hasło i parametry efektu w pliku crazypass.php3 Abu podłączyć, skrypt do strony wpisz przed znacznikiem <html> poniższy kod: <? include("crazypass.php3"); ?> lub <? require("crazypass.php3"); ?> Tutaj już nie wiem gdzie mam wstawić ten kod, czy to musi być strona html? Czy może na mojej stronie index.php, tylko w którym miejscu? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Będę bardzo wdzięczny za skrypt, zastanawiam się tylko, czy nie chodzi w tym wszystkim o wyłączoną funkcję "register_globals" na serwerze, a tak właśnie jest na 60free OVH gdzie mam konto, ponieważ wpisałem w pliku index.php właśnie jedną linijkę zaraz na początku skryptu i kiedy po wpisaniu loginu i hasła do formularza klikam enter, ponownie wyskakuje formularz.
Tak czy inaczej bardzo chętnie sprawdzę Twój skrypt. Podobną historię miałem ze skryptem katalogu stron, aż do momentu kidy znalazłem skrypt niewymagający obsługi register_globals. Myślę, że i w tym przypadku znajdzie się taki skrypt, a może to właśnie ten ....., czekam na maila ze skryptem i z góry bardzo dziękuję. Mam też nadzieję, że w razie kłopotów nie odmówisz pomocy. Pozdrawiam! Ps. A może masz link no strony gdzie można go pobrać, chyba byłoby prościej? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 04:23 |