![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim ;-)
Mam wielki mały problem zainstalowalem apache 1.3.2 i php4.3.2, i jest mały problem serwer odczytuje komendy jak echo , include itd. , ale nie odczyuje komend if , else itd. wyskakuje takie coś -> Notice: Undefined variable: mail in D:Program FilesApache GroupApachehtdocspoczta.php on line 15 skrypt wyglada tak : [php:1:b64ffe6476]<?php $temat = "www.adresstrony.pl"; //temat listu ktory zostanie wysłany do osoby której polecasz tą stronę $tresc = "Zapraszam na moja www ;-)."; $twoj = "twoj@mail.pl"; if ($mail) {mail ("$mail", "$temat","$tresc", "RE: $twoj"); echo("Dziekuje za powiadomienie swojego znajowego o stronie"); } else { echo(" "); } ?>[/php:1:b64ffe6476] Jest bład skryptu czy blad konfiguracji serwera pomozcie !! co mam robic ![]() __ [scanner] BBCode !!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc all ;-)
to zaś ja chciałem zapytać o php ponownie ;-) zrobilem formularz, ale nie umiem zrobic zeby formularz zostaly wyslany z wiekszością pól umiem tylko taki :oops: [php:1:9711cd6409]<?php if (isset($email) ); mail ("$email", "Polecenie serwisu www.milosc.ab.prv.pl", "$tresc", "RE: @autor"); $autor = "baksik7@poczta.fm"; echo ("<br /> <br /> <br /><center><font size="5"> Dziękujemy za wypełnienie formularza </font></center><br />"); echo("<center>e-mial został wysłany na adres:</center>"); echo("<center>$email <br /><br /></center>"); echo("<center>O treści: <br /></center>"); echo("<center>$tresc</center>"); ?>[/php:1:9711cd6409] do tego formularz : Kod <form method=post action="wyslij.php">
Podaj adres e-mail osoby którą chcesz powiadomić <br /> <input type=text name="email" class="box"><br> <textarea name="tresc" rows="15" cols="50" class="box"> </textarea><br /> <input type=submit value=Wyślij> <input type=reset value=Wyczyść /> a jak zrobic zeby bylo cos takiego wysylane Kod <input type="text" name="Jaki dział chętniej odwiedzasz ?" class="box" />
<br /><br/> Jaki dział byś dodał(a) do strony <br /> <input type="text" name="Jaki dział byś dodał (a)" class="box"/> <br /><br /> Uwagi na temat strony <br /> <textarea class=box name="uwagi..." ROWS="4" COLS="30"></TEXTAREA> <br /> <input type="submit" value="Wyślij" /><input type="reset" value="Wyczyść" /> zeby poprostu w mailu ktory do mnie przyjdzie byly takie rzeczy jak uwagi , jaki dzial itd. BO ja umiem tylko ten 1 , ten 2 mi nie wychodzi pomożcie ;-) please :oops: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:15 |