![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Dotychczas pracowałem na mysql, ale zastanawiam się, jak zachowuje się ona dla wielu (kilka, kilkadziesiąt tysięcy rekordów). Nie mam pojęcia, czy nie obciąży ona aplikacji sklepu tak, że strona będzie się otwierać 2 minuty... Macie jakieś doświadczenia? Ogólnie aplikacja byłaby zbudowana następująco: 1 tabela produktów, 1 tabela regionów... i wyszukiwarka. Ilość użytkowników - kilka tysięcy. I jeszcze jedno pytanie - na czym postawione jest allegro? php i jaka baza?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja pracuję na bazie 30 tabel, ponad milion rekordów i hula. Wydajność tkwi w umiejetnej konstrukcji indeksów i umiejętności zastepowania mało wydajnych konstrukcji zapytań bardziej wydajnymi. Źle zaprojektowana struktura zajedzie każdy engine bazodanowy i każdy sprzęt. Mysql jest szybki dla operacji wyciagania danch - analiz, raportów. Oracle reprezentuje z pewnością najbardziej zaawansowaną myśl technologiczną baz danych, ale się za niego słono płaci.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 09:58 |