![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dwa pytanka dotyczące sesji:
1. dlaczego nie mogę odczytać wartości zapisanej w zmiennej sesji? Nie ma znaczenia jak się odwołuję: $zmienna, $HTTP_SESSION_VARS, $_SESSION - tak czy tak wartość jest niedostępna, mimo, że jest zapisana poprawnie (sprawdziłem w pliku sesji). 2. Na ile bezpieczne są sesje? Czy jest możliwość aby ktoś mógł przechwyić dane? Bo logując użytkownika chcę mu zapisać numer otrzymany przez SMSa. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hej
Cytat A ja dostaję takie komunikaty, kiedy zechcę skorzystać z sesji...
Zajrzyj do swojego php.ini i ustaw prawidlowy katalog w ktorym maja byc trzymane pliki sesji. Katalog domyslny (czyli /tmp) nie istnieje albo php nie ma praw zapisu do niego (dokaldnie to mowi ten komunikat.. tylko po angielsku) - popraw to.
Zupełnie nie mam pojęcia ci się dzieje.... Pozdrawiam Ale katalog /tmp (u mnie c:tmp) istnieje, i nawet znajdują się w nim pliki typu "sess_f84d1656abf3999855d2700cbeb9ed9d". Więc to chyba inny kłopot... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 20:51 |