![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa tyczy się $_POST. Problem w tym, że jak w skrypcie napisze
if( isset($_POST) ) { echo 'jest'; } albo if( empty($_POST) ) { echo 'jest'; } To zqwsze pokazuje sie jest, nawet jeżeli o żadnym forumularzu nie mam mowy :| Dąże do tego aby rozróżnić czy jakaś tablica $_POST[] została utworzona w skrypcie. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To trzeba bylo od poczatku pisac jaki masz cel. Srodki ktorych probowales dobrac byly niezbyt adekwatne.
Jak juz napisal scanner, strach przed hiddenem to tak samo jakbys bal sie wstawic jakiekolwiek pole (nie wiem, name, login, email..) bo przeciez ktos moze wyciac... Ja zawsze stosuje ten semafor - jest $_POST['exec'] ? no to jest formularz, nie ma? no to nie ma forumlarza i nic mnie nie obchodzi. Jesli zamiast tego chcesz sprawdzac czy cokolwiek przeszlo postem to mozesz zastosowac: if (count($_POST)) {} if (!empty($_POST)) {} i uwierz, ze w tym zastosowaniu to JEST to samo, a jesli Ci nie dziala, to tylko znaczy, ze cos zle wpisujesz... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:06 |