![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem się Was zapytać, jaki język programowania najbardziej opłaca się uczyć... Chodzi mi o języki zorientowane obiektowo takie jak C, C++, JAVA itp... Jaka jest wasza opinia na tan temat...? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jezeli chodzi o to co potrzebuje to chciałem przejść (powoli) ze stron do programów...
A czym to sie rozni? [hint - zanim odpowiecie poczytajcie o Gecko] Cytat Znam juz php, JavaScript, SQL.
To ciekawe. Znasz te jezyki? Na pewno? Bo podejrzewam, ze liznales... Cytat Tylko JAVA ma "duzo" minusów...(równiez plusów)... :wink:
Mozesz podac te minusy? Na Twoim poziomie w 100% proponuje Ci JavaScript. Przy dobrych checiach oraz podgladaniu wartosciowych algorytmow ten jezyk ma najmniejsze szanse nauczyc Cie "bloated programming" (cp by E. Dijkstra). W JS masz ogromne mozliwosci tworzenia pieknych i poteznych algorytmow. Natomiast warto tez posiedziec nad TASMem zeby zlapac pojecie jak "mysli" procesor i nauczyc sie szanowac jego zasoby. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:47 |