![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pojawil sie watek z allegro i chcialbym sie podzielic swoim przypadkim.
Otoz dokonalem zakupu na aukcji za kwote ok. 1 tys zl. pieniadze wyslalem uzytkownikowi wraz z kopia przelewu. Pieniadze wplynely, paczka niby zostala wyslana. Czekam 4 dzien i paczki nie ma. Wysylka pocztexem. dostalem nr. nadania, sprawdzilem w urzedach pocztexu i magazynach- paczki nigdzie nie ma. Uzytkownik twierdzi ze na 100% wyslal i dzis przysle mailem potwierdzenie nadania. 1 tys zl to dosc duzo i tu moje pyt. Czy moge zrezygnowac z otrzymania paczki czy oczekiwania na nia , nawet jesli pocztex ja zgubi lub ktos ja ukradl i zazadac wyplaty pieniedzy lub wyslania drugiego produktu przez tego uzytkownika? Kto powinien w tym wypadku skladac reklamacje ? Paczka nie dotarla do magazynow w moim miescie- wawa. Ten post edytował trucksweb 7.03.2006, 20:03:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyczytalem w regulaminie:
Kod 12.1. Allegro nie ponosi odpowiedzialności za zachowanie Sprzedających ani za oferowane przez nich na sprzedaż towary i usługi w ramach aukcji. 12.2. Allegro nie ponosi odpowiedzialności za jakość, bezpieczeństwo lub legalność towarów bądź usług sprzedawanych w ramach aukcji, prawdziwość i rzetelność ich opisu, zdolności Sprzedających do ich sprzedaży oraz wypłacalności Użytkowników składających oferty kupna. Allegro w miarę możliwości stara się weryfikować dane dotyczące towarów i podejmować niezbędne działania w celu wyeliminowania nielegalnych lub niezgodnych z regulaminem działań. 12.3. Allegro nie ma możliwości nadzoru nad sfinalizowaniem i poprawnością transakcji zawieranych w ramach aukcji. 12.4. Allegro, jego przedstawiciele oraz pracownicy nie ponoszą odpowiedzialności za jakąkolwiek transakcję zawartą za pomocą Allegro, wliczając w to m.in. wszelkie roszczenia związane z towarami i usługami sprzedawanymi w ramach aukcji, również te dotyczące niezgodności towarów z opisem oraz wysokości ofert cenowych. jutro bede dzwonil do serwisu allegro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 09:18 |