Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Dynamiczny formularz
sbogdi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam pytanie czy da sie zrobić dynamiczny formularz rejestracji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
mianowicie uzytkownik podaje swoje dane i w zaleznosci od wybranego pola z listy option formularz sie poszeza o dodatkowe pola dla danego typu i tak samo dla innych typow

ALE WAZNIEJSZE JEST DRUGIE PYTANIE

w bazie danych mam tabele oceny w ktorej jes wartosc 'odczytana' (tak lub nie) kiedy nie odczytana uruchamiam switcha ktory rozroznia oceny i wykonuje odpowiednia akcje problem w tym ze kiedy jest wiecej niz jedna ocena switch sobie nie daje rady staralem sie to zrobic forem lub whilem ale jedyne co sie dzieje to chyba sie zapetla i nie wiem co mam zle

kod
  1. <?php
  2.  
  3. $ocena_w = mysql_query("select ..........where (login='$a') and (odczytana='nie')")or die(mysql_error());
  4.  
  5. $wynik_oceny= mysql_num_rows($ocena_w);
  6. $tabl=mysql_fetch_array($ocena_w, MYSQL_NUM );
  7. $i=0;
  8. for( 
  9. while($ocena_w)
  10. {
  11. switch($jakaw['ocena']) <-- tutaj switch sprawdza oceny ten kod wykonuje sie dobrze 
  12.  
  13. ?>

kod moze byc troche pomylony bo zmieniam go juz troszke i juz nie wiem co jest do czego
moze macie jakies rady??

Ten post edytował sbogdi 3.03.2006, 12:56:28
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
sbogdi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. <?php
  2. $ocena_w = mysql_query.....
  3.  
  4. $x=mysql_fetch_assoc($ocena_w);
  5.  
  6.  
  7. while($x['odczytana']='nie')
  8.  
  9. ?>

wynikiem zapytania jest
4.0 user1
5.0 user1

i chcialbym zeby zostala wykonana okreslona akcja tylko dla tych ocen dla ktorych zgadza sie to z casem (i case ladnie dziala ale czyta tylko ta jedna ocene)
nie wiem jaki dobry warunek postawic zeby polecialo po wszystkich ocenach danego usera ktore maja flage nie odczytana!! oczywiscie po odczytaniu oceny updateuje flage na TAK (nie powinno odczytac)takze nie powinno sie zapetlac a to robi chyba ze to jakis inny blad w kodzie

Ten post edytował sbogdi 2.03.2006, 15:42:30
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 18:44