![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie czy da sie zrobić dynamiczny formularz rejestracji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
mianowicie uzytkownik podaje swoje dane i w zaleznosci od wybranego pola z listy option formularz sie poszeza o dodatkowe pola dla danego typu i tak samo dla innych typow ALE WAZNIEJSZE JEST DRUGIE PYTANIE w bazie danych mam tabele oceny w ktorej jes wartosc 'odczytana' (tak lub nie) kiedy nie odczytana uruchamiam switcha ktory rozroznia oceny i wykonuje odpowiednia akcje problem w tym ze kiedy jest wiecej niz jedna ocena switch sobie nie daje rady staralem sie to zrobic forem lub whilem ale jedyne co sie dzieje to chyba sie zapetla i nie wiem co mam zle kod
kod moze byc troche pomylony bo zmieniam go juz troszke i juz nie wiem co jest do czego moze macie jakies rady?? Ten post edytował sbogdi 3.03.2006, 12:56:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam pytanie czy da sie zrobić dynamiczny formularz rejestracji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) mianowicie uzytkownik podaje swoje dane i w zaleznosci od wybranego pola z listy option formularz sie poszeza o dodatkowe pola dla danego typu i tak samo dla innych typow Tak ale nie w php. Poszukaj rozwiązań w JavaScript. Cytat w bazie danych mam tabele oceny w ktorej jes wartosc 'odczytana' (tak lub nie) kiedy nie odczytana uruchamiam switcha ktory rozroznia oceny i wykonuje odpowiednia akcje problem w tym ze kiedy jest wiecej niz jedna ocena switch sobie nie daje rady staralem sie to zrobic forem lub whilem ale jedyne co sie dzieje to chyba sie zapetla i nie wiem co mam zle kod
kod moze byc troche pomylony bo zmieniam go juz troszke i juz nie wiem co jest do czego moze macie jakies rady?? Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem ale... wydaj mi się, że nie masz całej tablicy na oceny tylko oceny to jedno z pol tablicy wyglądające jakos tak [4,5,2,4,5] - więc powinieneś użyć explode(); ..i np sprawdzic rozmiar tablicy jaką otrzymasz i dopiero wrzucić to w pętle for. Ten post edytował My4tic 2.03.2006, 00:23:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 19:50 |