![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanko jakie logowanie najlepiej zrobic? tzn
Jezeli login jest ok i hasło ok to w ciastko wrzucic losowe cyferki i zapisac je np. w bazie i jezeli ciastko i to z bazy bedzie sie zgadzac to pokaze jakies dane dla uzytkownika tak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Skąd: Piła->Kotun(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, jak na innych serwerach, ale u mnie w cookie przechowywane jest tylko id sesji. Nawet jesli zostanie nie usuniete, to przeciez sesja ma maksymalny czas trwania.
Jesli w cookie zostanie user i haslo to przepadles :/ Nawet jesli zostanie w wersji zakodowanej, to moze dane te moga latwo wpasc w niepowołane ręce. Taka osoba majac tylko zakodowana wersje hasla, moze je sobie ustawic jako cookie i zmienic haslo na inne, czyli przejac kontrole nad kontem. Chyba nie mowie zle (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Jesli tak to prosze mnie poprawic, nie uwazam sie za znawce tematu, to tylko moje przemyslenia. Ten post edytował nickers 28.02.2006, 15:30:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 07:00 |