![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod CSS:
Kod #kontener { margin: 0 11%; padding: 0; background-image: url(../layout/tlo.gif); background-repeat: repeat-x; background-attachment: fixed; } #belka { margin: 0; background-image: url(../layout/belka.gif); width: 100%; height: 131px; } Kod HTML: Rozumiem, że wtedy długość strony będzie się dopasowywała. Ale jak tak zrobiłem to na samej górze strony jest trochę PUSTEGO miejsca. Próbowałem się tego pozbyć poprzez ustawienie marginesów ujemnych ale nie we wszystkich przeglądarkach to działa a pozatym czytałem, żeby lepiej nie stosować ujemnych marginesów. Pozatym chcę żeby tło nie przesuwało się razem z zawartością strony bo mam tło z gradientu i będzie widać PRZEJŚCIA.. Przejścia widać tylko pod IE i chyba operą a w firefoxie jest tak jak chcę. Już nie mam siły.. Jak się tego pustego obszaru pozbyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(comzit @ 2006-02-28 11:08:04) Po pierwsze tło musi się powielać i w dół bo tak masz ustawione: Cytat background-repeat: repeat; Po drugie ustawianie fixed dla tła jakiegoś pudełka nic ci nie da. Przesuwasz całe pudełko a nie tylko jego tło. No chyba, że nie rozumiem do końca o co ci z tym tłem chodzi. Czyli w tym momencie FF i Opera nie respektują standardów? Bo pod tymi dwoma jest ok.. Jak dam dla #kontener tylko Kod background-repeat: repeat-x; background-attachment: fixed; To pod FF i Operą tło jest rociągane wraz z blokiem div a pod IE TO Ten post edytował J4r0d 28.02.2006, 12:18:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 15:09 |