![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam klase, ktora obsluguje baze danych, a w niej metode wyciagajaca wiersze z wyniku:
No i jak wywoluje normalnie to pobiera ladnie. Ale jak chce pobrac wszystkie wiersze:
to robi mi sie nieskonczona petla. Dlaczego $baza->pobierzWiersz() nie zwraca false jesli skoncza sie wiersze do pobierania? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie zaczalem myslec nad wykorzystaniem Pear DB zamiast mojej klasy. Ale to by wymagalo przerobki tego, co juz napisalem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
Zastanawia mnie czemu nie dziala to co jest, w koncu pobierzWiersz() zwraca to, co zwraca pg_fetch_array(), wiec dlaczego nie zwraca tez false jesli wiersze sie skoncza? A co do abstrakcji, czy Pear DB byloby dobrym wyborem? Nie mam z tym doswiadczenia a nie chcialbym sie znow w cos wpakowac. Tym bardziej ze goni mnie czas. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:41 |