![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki kodzik: [php:1:3de730dc56]<? $query = "SELECT * FROM tabela WHERE costam ORDER BY costam"; $wynik = mysql_query($query); while($rzad = mysql_fetch_array($wynik)) { echo "<TR>n" ."<TD align=center>".$rzad['id']."</TD>n" ."<TD align=center>".$rzad['nazwa']."</TD>n" ."</TR>" } echo "</TABLE>"; ?>[/php:1:3de730dc56] No i teraz mam walek, chcialem aby 15 ostatnich rekordow ($rzad['nazwa']) bylo wyswietlane jako pogrubiony tekst. Nie udalo mi sie uzyc do tego MAX() ani COUNT(), jesli ktos bedzie znal rozwiazanie bardzo bym prosil o odpowiedz! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Nie masz pojęcia jakim tonem się do Ciebie zwracam
Widze co czytam Cytat 2. Więc korzystaj z rad innych, szczególnie jesli mają dobre pomysły
Narazie nie zauwazylem zadnej tylko niemile zwrocenie uwagi... Cytat 3. Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starośc trąci - za miesiąc będziesz miał pomysł, żeby dorzucić drugą tabelę i klękniesz na źle działającym skrypcie.
No coz ja bynajmniej mysle o mozliwych update'ach za wczasu, a to co tu omawiamy to maly pikus (pare linijek kodu, ktore zawsze mozna wywalic bez wiekszego klopotu) W kazdym razie masz racje w pewnych czesciach, ale tak jak mowilem narazie to dziala w taki sposob i nic z tym nie bedzie robione... A dwa posty wczesniej zadalem pytanie jak to obejsc aby dzialalo w normalnej sytuacji i takiej w jakiej ty to przedstawiles... wiec jest jakas rada na to? Mialem dwa pomysly: Brac rekordy jak leca (gdzie typ ma odpowiednio wartosc 1,2,3) zamieniac ich wlasciwe ID na liczbe kolejnosci w jakiej sie je wyciagnelo (twoje $intLoopCounter) z bazy, przesortowac wg alfabetu (czy czego kolwiek) i pozniej bedziemy sie odnosic do kolejnosci w momencie gdy bedziemy chcieli zaznaczyc 5 ostatnich rekordow. Wiec czekam na rade (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:08 |