![]() |
![]() |
-bibi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy mógłby ktoś mi pomóc w jaki kolwiek sposób w napisaniu skryptu który:
- miałby pobierać co np. 5 minut dane z danej strony (chodzi mi głównie o liczbę, ludzi jacy przebywają na serwerze) - oraz rysował wykres podany w godzinach ile osób przebywa średnio na serwerze Chodzi o to, że mam stronę www.ethereal-ro.com/mycp/ strona, servera do gry Ragnarok Online, na której jest podane czy server jest Online czy Offline (to akurat umiem zrobić ;p) oraz ludność jaka w danym momencie jest na serwerze. Więc jeśli ktoś zna taki sposób to chętnie posłucham (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) , nie trzeba dawać odrazu spuer gotoego skryptu, ale naprowadzić mnie jakoś ;s |
|
|
![]() |
-bibi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, mam taki coś :]
skrypt do zapisania zawartości strony http://www.ethereal-ro.com/mycp/server_status.php
tym sposobem, zapisuje mi się źródło strony do pliku. I mam pytanie jak to przekształcić by pobierało tylko liczbę podaną w "Users Online" na tej stronie i zapisywało do pliku. No, a jeśli się nie uda zrobić czegoś takiego, jak mogę wyciągnać z pliku spoko.txt Kod <center><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody> <tr> <th height="28" class="title">Ethereal-RO CP</th> </tr> <tr> <td> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td align="right"><b>Login Server: </b></td><td> <font color="green">Online</font></td></td></tr><tr><td align="right"><b>Char Server: </b></td><td> <font color="green">Online</font></td></td></tr><tr><td align="right"><b>Map Server: </b></td><td> <font color="green">Online</font></td></td></tr><tr><td align="right"><b>Users Online: </b></td><td align="right">694</td></tr></table> </td> </tr> </tbody> </table></center> tylko wartoś Userów Online ;/, szukałem o tym na google i kilku stronach związanych z php, ale znalazłem tylko jak wyciągać cały plik, a nie np dany tekst. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 13:36 |