![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto prosty formularz kontaktowy:
a to (nie wiem, czy będzie potrzebne) plik wykonawczy send.php:
po zgraniu plików na serwer i próbie wejście na stronę formularza pojawia się błąd: Parse error: parse error, unexpected $ in gj/contact.php on line 75 A w linii 75 znajduje się jedynie: Kod </div> Jednocześnie po wyrzuceniu z pliku formularza funkcji sprawdzającej wypełnienie danych pól
i wywołujących ją poleceń: i wszystko działa bez zarzutu. Jaki jest błąd w tej funkcji error? Dodam tylko, że kiedy wrzuci się ją do pliku send.php, formularz pojawia się, ale przy wysyłaniu (niezależnie od wypełnienia lub niewypełnienia pól) pojawia się strona send.php z tym samym błędem, tyle, że linijka błędu wypada na Kod ?> ... Może da się uzyskać podobny efekt (tzn. przy niewypełnieniu danych pól wyrazy "Name", "Comment" itp. zmieniają kolor na czerwony) w inny, mniej problematyczny sposób? Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdeczne dzięki, wszystko działa, aż miło, i kto by w to uwierzył przy mojej zerowej znajomości php (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) .
Jednak dopiero teraz przyuważyłam jeszcze jeden drobny błąd, tzn. skrypt przy niezaznaczeniu jakiejkolwiek opcji radio "contact" i tak wysyła maila nie podświetlając na czerwono nazwy. Prawdopodobnie brakuje wywołania funkcji error, ale gdzie je wstawić i w jakiej formie w przypadku radio? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:25 |