![]() |
![]() |
-bibi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czy mógłby ktoś mi pomóc w jaki kolwiek sposób w napisaniu skryptu który:
- miałby pobierać co np. 5 minut dane z danej strony (chodzi mi głównie o liczbę, ludzi jacy przebywają na serwerze) - oraz rysował wykres podany w godzinach ile osób przebywa średnio na serwerze Chodzi o to, że mam stronę www.ethereal-ro.com/mycp/ strona, servera do gry Ragnarok Online, na której jest podane czy server jest Online czy Offline (to akurat umiem zrobić ;p) oraz ludność jaka w danym momencie jest na serwerze. Więc jeśli ktoś zna taki sposób to chętnie posłucham (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif) , nie trzeba dawać odrazu spuer gotoego skryptu, ale naprowadzić mnie jakoś ;s |
|
|
![]() |
-Gość_nand- |
![]()
|
Goście ![]() |
jesli nie masz całkowicie zadnego sposobu na cykliczne uruchamianie skryptu php mozesz teroetycznie zastosowac jeden tak jakby działajacy na okrągło. Oczywiscie twoj admin w php.ini ustalił max_execution_time powiedzmy na 30, ale mogłbys zrobic tak ze po 28 sekundach uruchomi sie kolejny skrypt, który po 28 sekundach uruchomi kolejny itd itd. stara stuczka. Najłatwiej zrobic ja przy pomocy CURL ale także mozna przy pomocy fukcji socketowych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 12:37 |