![]() |
![]() |
-Jigsaw- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Programowiem w php zajmuję się już parę lat i piszę skomplikowane skrypty... Tylko jednego nie jestem w stanie pojąć: programowanie obiektowego w php... Przerażają mnie obiekty, klasy i w sumie wydaje mi się to wszystko strasznie abstrakcyjne. Kiedyś poczytałem conieco o programowaniu obiektowym, ale nie potrafię się wczuć w jego praktyczne zastosowanie. Jak się nauczyć programowania obiektowego, jak to zrozumieć i czy właściwie jest to potrzebne (i w jakim stopniu) programiście php?(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Pozdrawiam gorąco. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kas @ 2006-01-31 08:07:02) Moim zdaniem podstawy OOP są dość dobrze opisane na Webcity. Programowanie obiektowe w php 5 cz. 1 Programowanie obiektowe w php 5 cz. 2 Programowanie obiektowe w php 5 cz. 3 Witam, Przykład z cz. 1 wyświetla mi błąd Parse error: parse error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in .../obiektowo/przyklad1.php on line 3
Czy to oznacza że nie mam szans nauczyc sie programowac obiektowo na php 4.xx? Bo nie mam php 5.x na serwerze który wynajmuje. Co najlepiej począć? Pozdrawiam i thx |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:34 |