![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Przeczytałam uważnie regulamin i przestudiowałam forum, po czym zdecydowałam się umieścić post. Zdaję sobie sprawę, że zapewne mnie odeślecie do manuala itp. ale nim to zrobicie spróbujcie mi pomóc. Sprawa dotyczy mojego damskiego honoru, a wszystko zaczęło się od utarczki z moim kolegą z pracy (informatykiem). Nosi nos wyżej chmur i myśli, że pozjadał wszystkie rozumy. Stanęło na tym, że mam tydzień czasu na to by mu udowodnić, że jestem w stanie przyswoić sobie "tajemną wiedzę" jego ukochanej dziedziny. no i dał mi za zadanie napisać w php "skrypt logujący do jego bazy". powiedział mi, że poda mi wszystkie dane jakie będę potrzebowała (chyba chodzi mu o nazwę serwera, bazy i tabeli z hasłami i userami - bo tyle doczytałam na forum a na pewno wiem, że zainstalowane są Windowsy 2000, Apache php i MySql) Nie proszę Was o napisanie skryptu, chodzi mi o to, byście w prostych, zwięzłych słowach podali mi punkty które muszę spełnić, by napisać krypt i żeby on zadziałał. O informatyce i programowaniu nie wiem kompletnie nic, w moim zawodzie jest to kompletnie niepotrzebne, więc jeżeli ktoś się zgodzi udzielić mi pomocy, to musi pamiętać o tym, że posługiwanie się skrótami oraz terminologią wyjętą żywcem z manuala może stanowić dla mnie bełkot, tak samo odsyłanie mnie do żródeł anglojęzycznych nie do końca ma sens. Z góry dziękuję, za ewentualne chęci pomocy w imieniu swoim i zapewne innych, którzy stają przed podobnymi problemami (nota bene - w jednym z postów czytałam propozycji utworzenia działu dla zupełnie zielonych (lame ?) i uważam, że to świetny pomysł stwożyć coś na kształt żłobka. Osobom, które chcą dołączyć do grona ludzi parających się programowaniem znacznie ułatwiłoby to życie. Julia P.S. Sprawa jest o tyle poważna, że usłyszałam, że jstem tak głupia, że nawet stripteasu nie potrafiłabym zrobić, no i stanął zakład, będzie to stripteas mój albo naszego informatyka !!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spóźniona odpowiedź, bo musiałam się zająć swoimi zawodowymi obowiązkami.
Dziękuję wam wszystkim ![]() Nie spodziewałam się takiego odzewu, a o napisaniu przez Was skryptów, to nawet nie marzyłam. Teraz pozostanie mi tylko przyswoić sobie zasady działania tego co napisaliście, (czyli przełożyć z polskaiego na nasze hihihi) i już będę mogła samodzielnie spłodzić skrypcik. Cytat PS. Wzielas pod uwage ze ten Twoj informatyk moze czytac to forum ?
Niech sobie czyta, w końcu wiedzę trzeba gdzieś zdobywać, no nie ![]() Cytat ... a teraz pan uwazaj, bedzie trudne: do metalu"...
![]() Cytat A ja powiem tyle: Julio - jak na razie idzie Ci świetnie.
Mało kto, po paru godzinach spędzonych na studiowaniu tegoż forum, bez żadnych podstaw programowania potrafiłby stworzyć choćby fragment scenariusza, któy podałać. Tym bardziej, że jest w pełni poprawny. Dziękuję za uznanie, a co do tego forum, to chyba zostanę tu na dłużej, powoli zaczyna mi się podobać zabawa klawiszkami i logiką , a szef powiedział, że jak wykonam zadanie, to zrówna moją pensję z pensją informatyka, (zawsze to parę groszy więcej) ... !!! ... Noooo !!! .... wrzuciło mi ten post pomiędzy inne !! hihihih ... już wiem dlaczego ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:13 |