![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem na forum z przerwami od dwóch lat. Pamiętam, jak kiedyś na PRO codziennie pojawiały się nowe posty, co jakiś czas nowe tematy. Obecnie ciężko w ciągu tygodnia o nowy post, jeszcze trudniej o ciekawą dyskusję.. stąd moje pytanie, czy php Pro umiera? Jeśli tak to dlaczego, dlaczego nie pojawiają się nowe tematy, czy wyczerpał się zbiór zagadnień związanych z inżynierią oprogramowania w php?
Ten kto mówi, że nie chce mu się pisać na PRO niech się chociaż podpisze. ![]() Ten post edytował splatch 7.02.2006, 10:50:14 -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
A ja chyba będę banalny w swoim stwierdzeniu, ale może to nie forum się zmieniło, a my się zmieniliśmy?
Seth - nie wiem, czy pamiętasz, ale swojego czasu tematem PRO dla każdego z nas było użycie smarty. Nie wspomnę o MVC albo o projektowaniu obiektowym samym w sobie. Teraz większość z tych tematów podana jest na tacy, przykłady są świetne i bardzo proste, i do pewnych rzeczy można dojść o wiele mniejszym nakładem sił i środków. 2 sprawa - to to, ze wiele tematów, które wcześniej trafialy na PRO, lub sprawiały, że tematy na forum php byłyciekawsze, trafiają teraz na subforum PHP5 (swoją drogą - chyba czas zastanowić się nad rolą i formą tego subforum - może czas na utworzenie subforum PHP4, 5 czyniąc wersją oficjalną? ) To właśnie tam trafiają wszystkie rozmowy na temat obiektówki, nowych mechanizmów i styli. Czyli wszystko to, o czym, jak daje się zauważyć, brakuje nam na forum php. Pozostaje jeszcze pytanie, jak podnieść poziom Forum "php" Myślę, że niezbędna jest znów masowa akcja przenoszenia tematów na forum początkujący (chyba będziemy musieli pomyśleć nad automatem wysyłąjacy odpowiednie PW do autora niejako "z automatu" ) A co z PRO? Nie łatwo jest tam pisać, może dlatego, że nazwa nieco odstrasza. Choć w sumie przecież chodzi o to samo, co php Application Design z SitePiont.com Tyle tylko, że takich tematów nigdy nie pojawiało się zbyt wiele, i pewnie nie prędko zaczną się pojawiać (co zresztą pokazuje większość for na całym świecie - jak to się bowiem dzieje, że na kilkumilionową społecznosć programistów php znane jest zaledwie klilkanaście / dziesiąt nazwisk prawdziwych guru?) -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:07 |