![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem na forum z przerwami od dwóch lat. Pamiętam, jak kiedyś na PRO codziennie pojawiały się nowe posty, co jakiś czas nowe tematy. Obecnie ciężko w ciągu tygodnia o nowy post, jeszcze trudniej o ciekawą dyskusję.. stąd moje pytanie, czy php Pro umiera? Jeśli tak to dlaczego, dlaczego nie pojawiają się nowe tematy, czy wyczerpał się zbiór zagadnień związanych z inżynierią oprogramowania w php?
Ten kto mówi, że nie chce mu się pisać na PRO niech się chociaż podpisze. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował splatch 7.02.2006, 10:50:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W twoim podpisie jest link do takiego forum.
Może powiem co ja zauważyłem... Jako, że mam ciągły kontakt z ludźmi w wieku liceum/gimnazjum i trochę obserwuje społeczeństwo "informatyków" na tym poziomie to widzę co się dzieje. Z roku na rok liczba osób zainteresowanych tematem spada. Roczniki 1987/88 były ostatnimi, które miały kontakt z DOS'em, bawiły się w Basicu w wieku 9 lat, niejednokrotnie tak namieszały, że trzeba było wzywać specjalistę. Późniejsze roczniki, to społeczeństwo graczy. To osoby, które pierwszy kontakt z komputerem miały grając w jedną z gier FPP itp. Takie osoby często niestety później zaczynają interesować się informatyką, ale nie myślą jak informatycy. Nie mają zdolności informatycznego analizowania problemu. Jednocześnie wielu "koderów" zaczyna od php, ponieważ jest to stosunkowo łatwy język. Jednak z braku znajomości podstaw, o których wcześniej wspomniałem, nie radzą sobie. A roczniki starsze niż 87 niestety odchodzą już na studia, zaczynają pracę i tracą kontakt z choćby forum.php.pl. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 22:18 |