![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem aplikacje w php z wykorzystaniem mysqla całoścć jest napisana z wykorzystaniem funkcji,mam jednak zamienić to na klasy.Aplikacja to rejestracja pacjentów, moje pytanie brzmi jeśli tworze klase pacjent to umieszczam w niej metody zaloguj, wybierz lekarza, wybierz termin itp, a co mam zrobić z funkcjami które służą do pobierania danych z tabel, łączenia z bazą i opisującą wygląd strony? czy stworzyć nowe klasy np baza ,strona czy umieścić wszystko w klasie pacjent |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podzieliłem na klasy i tak w klasie strona umieściłem:nagłowek, style, stopka formularz_logowania.
Mam jednak problem z przekształceniem funkcji na klasy przy pobieraniu danych z bazy poniżej jest plik rejestracja.php , moje pytanie brzmi od czego zacząć przekształcanie pliku rejestracje.php oraz funkcji wewnątrz klas aby przejść ze struktury na klasy
Poniżej jest klasa Baza w któej są funkcje loncz(połączenie z bazą) oraz wynik_do_tablicy(przekształca rzędy w tablice asocjacyjną)
klasa Pacjent posiada funkcje pobierz_rezerwacje() która na podstwie przekazanej wartości tworzone jest zapytanie po uprzednim połączeniu z bazą.Oraz funkcja wyswietl_rezerwacje() która wyświetla rezerwacje
---[ edit ]------- Poprawilem blad ortograficzny w kodzie. -- dr_bonzo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:37 |