![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 884 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym się dowiedzieć wchodząc na stronę, swoją stronę jak można zrobić skrypt (jeżeli się da) który mi sprawdzi ile jest userów na kanale na serverze IRC.
jak narazie takie rzeczy wiem tylko pisząc skrypty w mIRC, ale raczej tego jezyka nie można wykorzystać w pisaniu w php. moze gdzieś już jest zrobiony taki bajerek , chętnie bym przetestowałbym na stronie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze mówiąc to nie wiem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale testowane to było na php 4. Edit: sprawdz czy masz włączone wyswietlanie błędów. Wrzuciłem ten skrypt na jeden z serwerów i wyskoczył błąd: Cytat Warning: fsockopen(): unable to connect to irc.quakenet.org:6667 in /home/www/spenalzo/2.php on line 4 Na drugim to samo: "Connection timed out". Ten post edytował spenalzo 2.02.2006, 22:25:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 20:51 |