![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczalem czytac o Smarty i sie zastanawiam czy to jest wogole potrzebne. Na pierwszy rzut oka to tylko komplikuje zycie. Po co mam sie meczyc z templatami jak moge dac zamiast <title>{title}</title> <title><? echo $title; ?></title> Czy to sie Wam przydaje? Zastanawiam sie nad jego uzywaniem. Przekonajcie mnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ja porównywałem dokładnie smarty z tym na webcity i poprzedni przykład ok - po pierwsze siadz i pomysl czy do tego bedziesz uzywal szablonow - tzn do podstaweinia 2 ciagow znakow. jesli tak to proponuej [php:1:59d34fe012]strtr( array("name"=>"Ziutek", "address"=>"kozia wolka"), $plik );[/php:1:59d34fe012] zbenchamrkuj jak chcesz ;p
inaczej rzecz biorac - jesli potrzebujesz tylko zamienic fragment tekstu to po co uzywac zaawansowany system szablonow. smarty nie zostaly stworzone po to by podstawic 2 ciagi znakow ale by w latwy sposb radzic sobie z duzymi strukturami - odpuszczajc sobie nawet na moment kwestie wydajnosci: chyba nie sadzisz ze uwierze by twoj system mial te same mozliwosci. Cytat W pętli 1000 wyniki były:
i jak rozumiem jestes juz expertem od smarty i pamietales o wlaczeniu cacheowaniu, nie sprawdzaniu powtornie kompilacji... bla bla
Smarty : 18.81292 sekund Webcity : 9.10678 sekund "Moje" : 8.51534 sekund w ogole sugeruje nie wypowaidac sie na temat smartow poki nie zrobilo sie wiekszego serwisu (tzn nie guestbook) i nie musialo sie jego 10 razy w ciagu miesiaca poprawiac. na podstawie pierwszego wrazenia mozna by np uznac ze prolog jest bez sensu, a algor 66 sluzy jedynie my jako zajmowcz czasu. pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:49 |