![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2003 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec tak mam pomysla ale niewiem jak go zrealizowac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
mam taka mala baze w mySQL (jest to baza danych strzelcow bramek) z wprowadzaniem nie mam problemu natomiast jezeli zawodnik dany jest juz w w bazie to bym wpisal jego dane a miejscu ilosc bramek np. +2 i aby zsumowal jego bramki , natomiast jezeli nie ma go jeszcze na liscie to niech doda te +2 do zera . i teraz pytanko : Czy to niebedzie zbyt skomplikowane i jak mozna to czy moze ktos to napisac ? z gory dziekuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:19083c8838]<?php
$query_1=mysql_query("SELECT * FROM tabela WHERE strzelec='ziutek';"); $jest=mysql_num_rows($query_1); if ($jest=="0") { mysql_query("INSERT INTO tabela (strzelec, bramki) value ('".$strzelec."', '"$bramki."');"); } else { $query=mysql_query("SELECT bramki FROM tabela WHERE user='ziutek';"); $aktu_bramek=mysql_result($query,"0","bramki"); $bramki_suma=$aktu_bramek+$bramki; mysql_query("UPDATE tabela SET bramki='".$bramki_suma."' WHERE strzelec='".$strzelec."';"); } ?>[/php:1:19083c8838] to tak po krótce, moze naprwadzi Cie na wlasciwy trop. Sam skrypt wymaga jeszcze "dopieszczenia". Teraz lepiej nie napisze, bo jest po imieninach i na dodatek w pracy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:05 |