![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
po krotce opisze moj problem Mamam tabele z danymi o produkcie z kilkoma parametrami opisujacymi produkt czyli jakies slowo klucz, kategoriw, miasto z korego pochodzi itd ----------- product ---------- -id_product -name -id_keywords -id_category ... -------------- keywords -------------- id_keywords keywords_name ------------ category ------------ ... ... uzywajac formulaza : <form method="get" action='index.php'> <input type='text' name='sort_key' size='20'> <input type=submit value='Search' > </form> chcialby moz pobrac z bazy tylko te produkty ktore spelnialy by choc jeden, warunek sort_key'a teoretycznie konstuuje zapytanie $sql = "SELECT * FROM product WHERE id_keywords = '".$_GET[sort_key]."' OR id_category = '".$_GET[sort_key]."' ... "; Przepraszam zaawansowanych za tak banalne pytanie - sdla mnie nie jest ono jeszce banalne wiec prosze o jakas wskazowke jak napisac zapytanie do MySQLa by wyswietlil miprodukty dla danego slowa kucza , albo prosze o skierowanie mnie od jakiegos tuoriala (moze byc po ANG.) Dziekuje z gory za wskazowki Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OKi niech Ci bedzie niebede podwazal uzytecznosci forum gdyz jego wykozystanie jest dla kazdego indywidualne,
wracajac do tematu skonstuowalem zapytanie
ale nie za bardzo mi dziala na dzin dzisiejszy niemam wizji by to zrobic totez zwracam sie z wielka prosba do tych ktorzy juz sie spodkali z tamim problemem i sa w stanie mi pomoc, jesli brakuje mi profesjonalizmu "to przepraszam" ale z dnia na dzien sie ucze. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 20:31 |