![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuje napisac skrypt ktory wyslalby formularz w trybie "POST", ale aby nie trzeba byo nacisnac przycisku wyslij. (automatycznie ma sam "naciskac" oczywiscie nie powinien byc nawet widoczny).
Dzieki za odp. Maciek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... a jestem ciekawy, czy wiesz, gdzie znajdują się i jak wyglądają dane przy pobieraniu ich metodą post. Ja wiem. Wysyłanie danych metodą post polega na wysłaniu przez przeglądarke czegoś w takim stylu.
Kod POST /scrypt.php HTTP/1.1 A wysłania nagłówków przez przeglądarke nie wymusisz. Tak to już jest.
Host: xxx.pl [...] Content-Type: application/x-www-form-urlencoded Content-Length: xxx zmienna=bleble+bleble+cos+cos+innegp&inna_zmienna=jakas_wartosc A do twoich celów mógłbyś po prostu uruchamiać skrypt za pomocą crontaba. To robisz po prostu tak: Kod /usr/local/bin/php /home/xxx/scrypty/scrypt.php albo umieszczasz na początku skryptuKod #!/usr/local/bin/php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 22:30 |