![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję kilka przykładów jak wywołać taki błąd w mysql? ![]() Pilne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aaaa no glupi jestem. Wiem co to zakleszczenie ale jakos w kontekscie mysql mi sie zapomnialo
![]() Probowalem przed chwila ulepszyc przyklad podany przez ~mike_mecha w ten spsob, ze wlaczylem sobie 2 konsole. Na obu z nich rozpoczalem transakcje (BEGIN;), potem na konsoli A zrobilem update tabeli X, zas na konsoli B update tabeli Y. Pozniej chcialem zamienic update'y (na konsoli A update tabeli Y, na konsoli B update tabeli X) i o dziwo dostalem komunikat: Cytat update AKTUALNY_SEZON set ID_SEZONU=1 where ID_SEZONU=1; ERROR 1213 (40001): Deadlock found when trying to get lock; try restarting transaction Nie wiem wiec, czy mozna taki deadlock wywolac w mysql, czy zabezpieczyli sie przed tym sprawdzajac taki graf procesow i zasobow. Ten post edytował Radarek 20.01.2006, 19:50:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 11:28 |