Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Połączenie php + mysql + ?
primo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

chodzi mi po głowie coś takiego. Chciałbym sobie zrobić serwis obsługujący wypożyczalnię dvd - rozbudować to: Moja strona - o możliwość rejestracji moich klientów, rezerwacji filmów, wypożyczania itd. Jednakże, aby w przypadku wypożyczenia filmu, wyświtliło jego aktualny status np. wypożyczony, zarezerwowany itp. Czy oprócz tandemu php+mysql muszę zaprzęgnąć do pracy platformę .NET - czy też chodzi o coś zupełnie innego.
Przykładowo jak w jednym mieście miałbym 2 wypożyczalnie to chciałbym aby na bieżąco stan był aktualizowany. Co powinienem poczytać, czym się zainteresować. Możecie polecić jakąś książkę, która mnie jakoś ukierunkuje??

z góry dzięki
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
vilares

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czesc,
Nie wiem jak biegly jestes w temacie baz danych i technologi internetowych, ale to tego zagadnienia ktore opisales szczegolowo potrzebe ci jest:
1. serwer obslugujacy php i baze (np.MySQL)
2. jezeli chcesz sam zrobic to znajomosc powyzszych
Aby na bierzaco stan byl aktualizowany, to nie musisz miec nic oprocz kogos kto bedzie wpisywal ci to w formularz.
Chyba ze chodzi ci o powiazanie tego z programem ktory masz w wypozyczalniach i z niego chcesz exportowac dane do bazy MySQL?
Co powinienes poczytac jak chcesz to zrobic (takie powiazanie), to nie mam pojecia. Moze jakis Master ci pomoze, ale tanie to by chyba nie bylo?
Jak masz jeszcze jakies wadpliwosci to pytaj.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 07:41