![]() |
![]() |
-Craven- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam zarejestrowaną sesję i warunek(przykładowo):
if (session_is_registered('user')) { wybor{$user} (nie działa) } Jak mogę odczytać (i czy to wogóle możliwe) wartość zmiennej user z warunku if (mam nadzieje że napisałem w miare zrozumiale). Dzięki za pomoc (jeśli ktoś pomoże). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-01-10 08:41:54) (...) nie powoduje do bledu aplikacji jako takiego, ale jest malo eleganckie. tak wiec dobrym zwyczajem jest najpierw sprawdzenie czy zmienna wogole istnieje. (...) ~nospor dobrze gada (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) A ponadto wszelkie powiadomienia typu notice (nawet stłumione odpowiednimi ustawieniami dyrektywy error_reporting w pliku php.ini) powodują opóźnienia wykonania skryptu. Kiedy kod jest źle napisany i zaniechane jest jakiekolwiek sprawdzanie zmiennych czas działania może być dłuższy nawet o 30% (informacjie wyczytane w jednym z czasopism). Tak więc jest to, owszem kwestie elegancji, ale poparta konkretnymi celami. Lepsze, bardziej optymalne pisanie aplikacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 09:39 |