![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pisze wlasnie dosc rozlegla aplikacje i mam pytanie ktore podejscie jest bardziej przyszlosciowe, bardziej profesjonalne...pisanie skyptow poszczegolnych podstron w osobnych plikach czy raczej umieszczanie calej strony w jednym pliku index.php i wybieranie poszczegolnych polecen programu za pomoca GET'a? Mi to akurat obojetne, ale chcialbym stosowac nowoczesniejsza i bardziej polecana technike, wiec prosze o wypowiedzi. Dzieki Ps: Przyklad ktory pokaze o co mi chodzi: przechodzimy do rejestracji: albo wchodzimy na strone rejestracja.php i tam caly skypt albo za pomoca GET ustawiamy index.php?metoda=rejestracja |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
wszystko w osobnych plikach i includowanie.
rozbijanie kodu na wzglednie duza ilosc plikow zwieksza czytelnosc tego kodu. modularyzacja oparta na duzych plikach przysparza pewnych problemow - jesli projekt jest duzy i tych plikow robia sie setki - ale to i tak lepsze niz przegladania 20 stron kodu jednego pliku. jesli masz projekt, wyszczegolniach jego jednostki i dobrze jest kazda z nich miec w osobnym pliku, niezalenznie od tego czy to pojedyncza funkcja, klasa czy cokolwiek innego. pozniej latwo to znalezc, a jak sie modyfikuje kod i cos po modyfikacji sie sypnie od razu wiadomo gdzie sie zrobilo blad i nie trzeba przegladac ton kodu. zalet jest wiecej, ale to zauwazysz w praktyce (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:07 |