![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pisze wlasnie dosc rozlegla aplikacje i mam pytanie ktore podejscie jest bardziej przyszlosciowe, bardziej profesjonalne...pisanie skyptow poszczegolnych podstron w osobnych plikach czy raczej umieszczanie calej strony w jednym pliku index.php i wybieranie poszczegolnych polecen programu za pomoca GET'a? Mi to akurat obojetne, ale chcialbym stosowac nowoczesniejsza i bardziej polecana technike, wiec prosze o wypowiedzi. Dzieki Ps: Przyklad ktory pokaze o co mi chodzi: przechodzimy do rejestracji: albo wchodzimy na strone rejestracja.php i tam caly skypt albo za pomoca GET ustawiamy index.php?metoda=rejestracja |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trudno od Was wyciagnac konkretne informacje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Wiec sam sobie sprawdzilem.
W tym przypadku parser analizuje caly kod bez wzgledu na to czy kod zostanie wykoany czy nie. A wiec laduje do pamieci powiedzmy 100 razy wiecej kodu niz naprawde jest potrzebne do wygenerowania danej strony www. A w przypadku includowanych plikow nie bierze pod uwage kodu, z tych plikow, z ktorych kod nie bedzie potrzebny do przetworzenia. Sprawdzilem to poleceniem, ktore mi posunal @sopel jak i rowiez po przez umyslne wprowadziene blednego kodu do tych czesci kodu, ktory nie bedzie przetwarzany w danej chwili i sprawdzenie czy parser wywali bledy. A wiec na razie mam taki z tego wniosek, ze nie nalezy trzymac duza ilosc kodu w jednym pliku w przypadkach kiedy tylko mala czesc z tego kodu bedzie wykonana do wygenerowania strony. Ten post edytował yavaho 8.01.2006, 21:02:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 19:15 |