![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pisze wlasnie dosc rozlegla aplikacje i mam pytanie ktore podejscie jest bardziej przyszlosciowe, bardziej profesjonalne...pisanie skyptow poszczegolnych podstron w osobnych plikach czy raczej umieszczanie calej strony w jednym pliku index.php i wybieranie poszczegolnych polecen programu za pomoca GET'a? Mi to akurat obojetne, ale chcialbym stosowac nowoczesniejsza i bardziej polecana technike, wiec prosze o wypowiedzi. Dzieki Ps: Przyklad ktory pokaze o co mi chodzi: przechodzimy do rejestracji: albo wchodzimy na strone rejestracja.php i tam caly skypt albo za pomoca GET ustawiamy index.php?metoda=rejestracja |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem lepiej jest za pomocą $_GET, ponieważ nie ma tylu plików... masz tylko index.php z samym include() no i funkcje w jakimś osobnym pliku... do index.php wrzucasz jakieś HTML, metatagi itp. No jak chcesz takie coś jak rejestracja.php... no to syfisz server plikami, ja wole mieć poukładane pliki, ale to jest kwestia gustu...
PS. W $GET ładnie wygląda (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Edit. Oczywiście zgadzam się w 100% ze zdaniem ghostrider. Ten post edytował Athlan 8.01.2006, 17:25:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:37 |