![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pisze wlasnie dosc rozlegla aplikacje i mam pytanie ktore podejscie jest bardziej przyszlosciowe, bardziej profesjonalne...pisanie skyptow poszczegolnych podstron w osobnych plikach czy raczej umieszczanie calej strony w jednym pliku index.php i wybieranie poszczegolnych polecen programu za pomoca GET'a? Mi to akurat obojetne, ale chcialbym stosowac nowoczesniejsza i bardziej polecana technike, wiec prosze o wypowiedzi. Dzieki Ps: Przyklad ktory pokaze o co mi chodzi: przechodzimy do rejestracji: albo wchodzimy na strone rejestracja.php i tam caly skypt albo za pomoca GET ustawiamy index.php?metoda=rejestracja |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 30.09.2005 Skąd: k-rk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja sadze ze to nie kwestia upodobań czy frameworka na którym pracujemy ale wymagań serwisu ktory tworzymy.
Chodzi dokladnie o obciazenia jakim bedzie poddawany serwis. Jesli mamy do czynienia z serwisem ktory ma wytrzymac 5 hitow na sekunde to puszczanie wszystkiego przez index.php przysporzy nie lada problemow. Wtedy dobrze jest rozłożyć nieco to obciaczenie, aby unikac waskiego gardla. Jesli serwis nie bedzie tak obciazony to nie ma problemu, wszystko na index.php i gra gitara |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 03:14 |