![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od razu pisze, ze przeszukalem forum i nic nie znalazlem adekwatnego do mojego problemu.
Chce napisac system licznikow online (dla wielu stron u uzytkownikow). Zastanawiam sie jak to zrobic. Myslalem o przechowywaniu IP w bazie, myslalem tez o sesjach, aby odciazyc baze. Chodzi mi tylko o rozwiazanie - nie jak to zrobic, bo wiem, ale jak zrobic, aby bylo najlepiej, najszybciej i najbezpieczniej. Przedstawcie swoje sugestie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widze 2 mozliwe rozwiazania, w tabeli ze statami identyfikujesz poszczegolnych odwiedzajacych albo po adresie IP albo po ID sesji (oba rozwiazania maja swoje wady i zalety, ale to drugie wydaje sie jednak lepsze, zwlaszcza gdy sesja jest porzebna ci takze do innych rzeczy - sprawa ma sie jeszcze korzystniej gdy obsluge sesji masz opartą na bazie). jesli to ma byc dla wielu stron to oczywiscie potrzebny jest jeszcze jakis identyfiaktor strony.
p.s. moze nie jestem zbyt pojętny, ale zrozumienie na czym polega twoj problem naprawde przychodzi mi z lekkim trudem... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 19:35 |