![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Tak mnie coś naszło postanowienie stworzenia jakiejś banalnej funkcji hashującej. Nie wiem na ile mi to wyszło, ale działa. Oto skrypt:
Oceńcie, ciekaw jestem czy cos takiego może wogole obsługiwać hasła, np w jakimś prostym skrycie z administracją bez użycia znanych algorytmów hashujących. Pozdrawiam, Mateo. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat(vieri_pl @ 2005-12-18 14:10:15) Po kiego marnowałeś czas na pisanie funkcji hashującej jak mamy md5 base64 i wiele innych ... Jesli jeszcze raz ktos sie zapyta po co to bylo pisane skoro jest md5, posypią sie warny. Czytac caly topic do jasnej ciasnej. Juz oto pytano milion razy! pozatym base64 jest procesem odwracalnym -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:07 |