![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Tak mnie coś naszło postanowienie stworzenia jakiejś banalnej funkcji hashującej. Nie wiem na ile mi to wyszło, ale działa. Oto skrypt:
Oceńcie, ciekaw jestem czy cos takiego może wogole obsługiwać hasła, np w jakimś prostym skrycie z administracją bez użycia znanych algorytmów hashujących. Pozdrawiam, Mateo. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 853 Pomógł: 25 Dołączył: 27.08.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co czytam artykul o bezpieczenstwie gdzie poruszona jest troche kryptografia, to wszedzie piszą, zeby korzystac z istniejących rozwiazan, a nie tworzyc wlasnych funkcji kodujacych czy hashujacych, a tymczasem wielu próbuje byc madrzejszych od poteznego grona profesjonalnie zajmujacych sie kryptografią. i moje pytanie @_MAteo jaki jest cel tej twojej funkcji hashujacej? bo na pewno nie zabezpieczenie hasel...
Cytat(SongoQ) NuLL juz kiedys pisal ze Developerem sa osoby ktore chca wiec sie nie dziw a czym w ogole zajmuje sie developer php.pl? Ten post edytował sopel 18.12.2005, 01:23:44 -------------------- "If debugging is the process of removing bugs, then programming must be the process of putting them in..."
sobstel.org |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:38 |