![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem taki jak w temacie, tzn. wszystko gra i buczy na localhoscie w domu, a po upoladzie plikow na serw, rowniez stronka działa, jednakże upolad zdjęć do galerii nie działa, mam php Version 4.3.10 z GD2, a na serwerze boo.pl v.4.3.9 z GD2, struktura katalogów i nazwy plików są prawidłowe. Oto fragment kodu z pliku admin.php który odpowiada za wybór odpowiedniej akcji:
oraz plik z funkcjami, który jest dołączany do admin.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaczy sie to
Cytat 1 elseif($_GET['s']==addfoto) 2. if($dodaj_zdjecie()) dodano_zdjecie() wiec (1) to wiem ze powinno byc w cudzyslowiu ale dziala mi to z tym na localhoscie i na innych stronkach na tym serwie tez taki sposob zapisu dziala, a (2)to moja literowka jak wklejałem kod. Wiec oprócz tych wszystkich bledow zwiazanych z brakiem cudzysłowów to wywala mi takie alerty: Kod Warning: move_uploaded_file(foto/Zima.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/accounts_g/gam3r/public_html/hardtricks_site/admin_foto_func.php on line 7 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/upload/phpSKxcGW' to 'foto/Zima.jpg' in /home/accounts_g/gam3r/public_html/hardtricks_site/admin_foto_func.php on line 7 No kod i cała struktura katalogów jest identycznie zapisana jak na localhoscie, a nie działa. No po poprawnym uploadzie powinna zadzialac funkcja dodano_zdjecie(), ale następuje jakiś błąd i wywołuje blad_przy_dodawaniu_zdjecia(). Tylko nie wiem dlaczego, bo juz mam na tym serwie swoją jedną stronkę i też mam tam taki upload jak tutaj i chodzi a teraz nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:12 |