![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Mianowicie chciałbym aby do bazy SQL wprowadzić np. takie dane: - Imie np. Dominik - Jakiś tekst np. Pozdrowienia dla znajomych - Dzień tygodnia np. poniedziałek - Godzina np. od 20:00 do 22:00 i jakiś tam skrypt sprawdzał aktualną date i godzinę na serwerze i czy jest to np. poniedziałek i godzina podana w rekordzie. Jeżeli dzień tygodnia i godzina się zgadza np. jest poniedziałek godz. 21:03, to skrypt wyświetla Imię i tekst. Wie ktoś może jak to zrobić, lub ma jakiś pomysł(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Nie wiem jak zrobić żeby sprawdzał godzinę i dzień. Może wy wiecie?? Pomóżcie... Słyszałem, że można użyć czegoś takiego:
... ale nie wiem jak to wykorzystać... Ten post edytował Domin 10.12.2005, 17:23:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Skrypt mam już gotowy, jednak mam pewien problem... Mianowicie mimo iż w bazie danych są wprowadzone audycje, skrypt wyświetla, że nie ma nic w ramówce, tak jak by nic nie było wprowadzone, ale nawet jak by nie było nic wprowadzone to powininien wyświetlać że gra Autopilot. Chciałbym też, aby skrypt wyświetlał ramókę na cały tydzień, a on wyświetla tylko na dzień dzisiejszy od godziny która teraz jest, ewentualnie na jutro. A jak zrobić żeby wyświetlał coś takiego: Poniedziałek: godz. 00:00-01:00 - Dj Domin - Techno godz. 01:00-02:00 - Dj Pamel - Pop godz. 02:00-03:00 - Autopilot - Dobra muza ... godz. 23:00-24:00 - Dj Domin - Pop itd. Wtorek: ...... i tak aż do niedzieli. Oczywiscie wszystko jest umieszczone bazie danych, a tam gdzie nic nie psize automatycznie powinien wyświetlać sie autopilot Ponizej umieszczam skrypt odpowiedzialny za wyświetlanie, kto wie jak rozwiązać ten problem?? Co trzeba zmienić??
Ten post edytował Domin 14.12.2005, 16:28:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 17:26 |