![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak rozwiązać problem powrotu do poprzedniej strony w formularzu. nadmienie, ze Kod history.back() nie zawsze działa (nie wiem czemu - moze ktos mnie oswieci).
No wiec jak w prosty sposob zrobic powrót. przykladem moze byc zle wypelniony formularz i prosba o poprawę. oczywiscie caly formularz jest w php: 1. generowany jest formularz 2. po wyslaniu formularza sa sprawdzane wszystkie pola 3. przy blednym polu zwraca info o bledzie 4. przydaloby sie powrocic i poprawic .... a z Kod history.back() wyglada to tak, ze po kliknieciu na odnosnik 'powrot i popraw', w ktorym jest powyzszy JS nie nastepuje nic, tzn nadal pozostaje strona z infem o bledzie i odnosnikiem 'powrot i popraw' (wyglada to tak jakby ona sama byla historią).
moze ktos ma prosty pomysl na rozwiazanie 'powrot i popraw' jak i takze na wytlumaczeni dlaczego powyzszy JS nie dziala pozdrawiam -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem... i miałem nadzieje że już go rozwiązaliście a tu widze kiszka...
Robie stronke, prosty sposób, dołanczam do każdej stronki nagłówek, właściwy skrypt który ma sie wykonać no i potem stopke. Wygląda to tak: [php:1:743103b82f]<?php ob_start(); $pagetitle = 'Kontakt'; $headertitle = 'Formularz kontaktowy'; require('includes/header.php'); require('contact/contact.php'); require('includes/footer.php'); ob_end_flush(); ?>[/php:1:743103b82f] Napisałem formularz kontaktowy, wysyłam, sprawdzam dane, i jak coś jest nie tak wyświetlam komunikat i daje link powrotny zbudowany tak jak pokazaliście wyżej. Klikam na niego i widze dalej to samo, dopiero po odświeżeniu pokazuje sie spowrotem formularz. Może dam kodzik tego formularza: [php:1:743103b82f]<?php if(empty($_POST)){ ?> <FORM METHOD="post"> <TABLE CLASS="tab_form"> <TR> <TD CLASS="td_desc">Temat listu: </TD> <TD CLASS="td_input"><INPUT TYPE="TEXT" NAME="topic" SIZE="30"></TD> </TR> <TR> <TD CLASS="td_desc">Treść wiadomości: </TD> <TD CLASS="td_input"><TEXTAREA NAME="content" COLS="45" ROWS="15"></TEXTAREA></TD> </TR> <TR> <TD CLASS="td_desc"> </TD> <TD CLASS="td_input"><INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="Wyślij" CLASS="button" onMouseOver="on_b(this);" onMouseOut="off_b(this);"> <INPUT TYPE="button" VALUE="Anuluj" CLASS="button" onClick="history.back();" onMouseOver="on_b(this);" onMouseOut="off_b(this);"></TD> </TR> </TABLE> </FORM> <?php } else{ require('contact/email.php'); $_POST['topic'] = stripslashes($_POST['topic']); $_POST['content'] = stripslashes($_POST['content']); if(smtp_mail('cudik@wp.pl', $_POST['topic'], $_POST['content'])){ echo 'Wiadomość została wysłana!'; } else{ echo 'Wiadomość nie została wysłana! <A HREF="java script:history.back();">Popraw</A>'; } } ?>[/php:1:743103b82f] I naśmieszniejsze jest to że jak odpalam samą strone ze skryptem link powrotny działa, a jak odpalam ze strony w której dołanczam nagłówek i stopke to nie działa. Napoczątku myślałem że to wina ob_start(), ale usunołem i dalej to samo... Czyli pewnie coś mam nie tak w header.php, tylko nie zabardzo wiem czego szukać. Moge liczyć na jakąś podpowiedź ? -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:44 |